Het laatste nieuws

Corona update

Beste kids, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen,

Sinds 35 jaar organiseert de Stichting KinderOncologische Vakantiekampen (SKOV) elk jaar leuke kampen voor kinderen en jongeren met kanker. Het zal jullie niet zijn ontgaan: dit jaar gaat alles anders dan anders door het Coronavirus.

Met pijn in ons hart hebben wij moeten beslissen dat de zomeractiviteiten van de SKOV dit jaar niet door kunnen gaan. Het gaat hierbij om de kampen ZieZoZomerZooi, ZomerZotheid en Zuiderzeevaart. Dolle Dingendag is niet door gegaan op de geplande datum, er wordt gekeken naar een datum later in het jaar. Informatie hierover volgt. Deze beslissingen zijn genomen in overleg met alle betrokken kampcommissies en artsen van het Prinses Maxima Centrum.

De overige activiteiten gaan tot nader order door. Wel zullen we blijven overwegen of de veiligheid van kids en begeleiders gegarandeerd kan worden. We houden jullie hierover via onze site op de hoogte.

Het spijt ons dat we deze beslissingen hebben moeten nemen. Wij hopen dat we jullie snel weer zien op de volgende activiteiten van de SKOV!

Tot snel!

Warme groet,

Bestuur van de SKOV, mede ook namens de zomerkampen


Wat is Zuiderzeevaart?

Even flink uitwaaien, even helemaal los!
Even geen ziekenhuis. Even niet denken aan alle ingrijpende behandelingen. Even gewoon een week lol maken met leeftijdsgenootjes. Dat is de Zuiderzeevaart, een zeilvakantie voor jongeren met kanker.  

Ieder jaar sinds 1987 vertrekt in de eerste week van juli vanuit de haven van Muiden een vloot van 8 platbodems voor een doldwaze tocht langs de voormalige Zuiderzeehavens. Aan boord zijn 28 jongeren met kanker in de leeftijd van 14 tot ongeveer 20 die onder begeleiding van een enthousiast team van ervaren zeilers, artsen en verpleegkundigen kunnen genieten van een week vakantie zonder zorgen.  Een rolstoel, krukken of een prothese zijn geen probleem.

Wat ga je allemaal doen?

Lekker ontspannen, genieten van het leven aan boord van een platbodem. Vrienden maken met leeftijdsgenoten. Je mag actief meehelpen aan boord, maar het hoeft niet. Wil je gewoon lekker een boek lezen, muziek luisteren of in de zon liggen? Het kan allemaal! En natuurlijk zijn er ook nog allerlei leuke activiteiten zoals lekker schuren met de reddingsboot, we gaan een avond bowlen, we liggen een dag in het Zuiderzee museum, een vette barbecue met aansluitend karaoke en als afsluiting een bonte avond met disco.

Waar dan?

We komen tijdens deze week in diverse havenplaatsjes gelegen aan het IJsselmeer. We starten in Muiden en varen vervolgens naar Marken, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren, Gaastmeer en eindigen weer in Stavoren.

Voor meer informatie over de Zuiderzeevaart kan je contact opnemen via zuiderzeevaart@skov.org