CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

blank

ZuiderZeeVaart gestart met voorbereiding

Afgelopen zondag was de gehele groep vrijwilligers van de ZuiderZeeVaart (medisch en bemanning van de schepen), te gast bij BC-opleidingen BV in Enkhuizen. Hier worden beroepsduikers opgeleid voor zowel de civiele duikmarkt als ook voor brandweer, politie, douane en defensie.

Naast het onderling kennismaken en de introductie van nieuwe vrijwilligers, was iedereen aanwezig om het programma van de ZuiderZeeVaart 2024 door te spreken. De groep heeft direct kennis gemaakt met een aantal veiligheidsaspecten die voor kunnen komen tijdens het zeilen en in de havens. Er zijn ook een aantal specifieke situaties besproken en uitgewerkt. Hierbij ging het onder andere over hoe te handelen bij een ‘man overboord situatie’ en het belang om de reddingsvesten goed te dragen.

Daar hoort ook het praktisch oefenen bij. De uitgewerkte casussen werden zowel in het buitenwater (vanaf een steiger en vanaf het duikwerkschip Triton) als binnen in de grote bassins van de duiktorens getraind. Dit alles onder deskundige begeleiding van Tim Bais.

Peter Dahler van Totally Scuba BV was de hele dag aanwezig om alle vrijwilligers te voorzien van droogpakken om comfortabel (en droog) in het koude water van het Markermeer de uitgewerkte casussen in praktijk te trainen. Het was voor iedereen erg leerzaam om deze praktische zaken zo met elkaar te kunnen oefenen en zelf ook eens te ondergaan!

Wat helemaal super was, was dat we een heerlijke warme maaltijd aangeboden hebben gekregen van de vaste cateraar van het opleidingscentrum, Thomas de Boer van Strandpaviljoen Enkhuizen. De voorbereidingen voor de ZuiderZeeVaart 2024 zijn weer begonnen. Duikcentrum BC-opleidingen hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en wij zijn onder de indruk van dit prachtige opleidingscentrum en deskundigheid van de instructeurs!

Facebook
LinkedIn