CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

--- Zomerzotheid 23 t/m 29 juni 2024
ZEILKAMP VOOR
KINDEREN MET KANKER
--- Zomerzotheid 23 t/m 29 juni 2024
ZEILKAMP VOOR
KINDEREN MET KANKER
Previous slide
Next slide
blank

Zomerzotheid 23 t/m 29 juni 2024

ZEILEN, ZWEMMEN EN PLEZIER MAKEN. PUNT.

Zomerzotheid. Een zomerzotte zeilvakantie in Friesland. Een onvergetelijke week vol avontuur, spelletjes, feest en plezier. Van cruisen over de Friese wateren tot ’s avonds chillen bij het kampvuur. Nieuwe vrienden maken!

0 +

VRIJWILLIGERS

Deelname en begeleiding

HOE WERKT DAT DAN?

Aankomst

De meeste kinderen worden door de ouders gebracht. Afscheid nemen is voor je ouders meestal lastiger dan voor jouzelf. Snel kennis maken met de andere kinderen!

Zeilen en meer

Naast de mooie zeiltochten die we maken is er nog veel meer te doen: watergevechten, kanoën, zwemmen, duiken of voetballen op het veld. Teveel om op te noemen!

Avonden

En ‘s-avonds: rustig samen spelletjes doen, of juist lekker dansen tijdens de disco! En natuurlijk: de bonte avond … . Mis het niet en ga mee!

VAN DE ONCOLOOG

De SKOV kampen hebben een ongelooflijke meerwaarde voor deze kinderen. Kinderen met kanker moeten soms een dramatische behandeling doorstaan waarmee ze hun zelfvertrouwen kwijt raken, vaak heel veel dingen niet meer kunnen en soms een ledemaat moeten missen.

Op de SKOV kampen komen ze bij elkaar met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt en zien ze weer dat ze dingen zelf kunnen. Je ziet ze echt vaak helemaal als herboren terugkomen van zo’n kamp en er weer tegen aan kunnen. Het heeft een enorme meerwaarde voor het genezingsproces van deze kinderen!
blank
Wouter Kollen
Kinderoncoloog

Vragen

Veel gestelde vragen over Zomerzotheid

Iedereen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar mag mee, in welke fase van je behandeling je ook zit! De begeleiding bestaat uit ervaren zeilers, enthousiaste begeleiders en een professioneel medisch team. Ook voor hen is het keer op keer weer dé week van het jaar. Dus, waar wacht je nog op?

Deelname is toegestaan tot drie jaar na diagnose.

Wat leuk dat je met ons mee wilt!

Als het goed is heb je al een uitnodiging gehad om mee te gaan. Je mag namelijk met ons mee als je een uitnodiging hebt gekregen van de contactpersoon van jouw afdeling in het Prinses Máxima Centrum.

Meestal krijg je die uitnodiging automatisch en hoef je daar niets voor te doen. Je kunt ook zelf even een berichtje aan jouw contactpersoon, of hem/haar even aanschieten in het Máxima.

Het is goed om te weten dat medische begeleiding uit het ziekenhuis ook aanwezig is. Er gaan artsen en verpleegkundigen mee die zich allemaal vrijwillig beschikbaar stellen!

De SKOV heeft contactpersonen in het Prinses Máxima Centrum en in bijna alle shared care ziekenhuizen: verpleegkundigen, artsen verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, alle disciplines zijn vertegenwoordigd.

Zij kennen de kinderen en jongeren die onder behandeling zijn, en weten precies welk kamp voor het kind geschikt is. Deze contactpersonen kunnen je alles vertellen over de kampen en activiteiten van de SKOV. Ieder kind, onder behandeling, tot 3 jaar na diagnose krijgt een uitnodiging.

Naast de contactpersonen in het PMC heeft de SKOV ook contactpersonen in bijna alle Shared Care ziekenhuizen. Zij kunnen je ook van alles over onze activiteiten vertellen!

Prinses Máxima Centrum

Chantal van Wegen Peelen

kinderactiviteiten@prinsesmaximacentrum.nl

Zeker. Alle door ons georganiseerde activiteiten worden kosteloos aangeboden aan de kinderen (en Dolle Dingen Dag aan het hele gezin). Dit is mogelijk dankzij onze donoren, sponsoren en het feit dat de stichting voor 100% door vrijwilligers wordt gedragen!

Jazeker! Klik op deze link om de flyer van Zomerzotheid te downloaden!

blank

UW HULP IS WELKOM

Samen kunnen we het verschil maken in het leven van deze zieke kinderen. Alvast dank!
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €100,00