d


Het laatste nieuws

Wat een feest!

Skov Zomerzotheid

25 juni om 16:38  · 

WAUW! De afgelopen week was onbeschrijflijk mooi. De kinderen hebben genoten en wat hebben wij zomerzotte momenten meegemaakt! Lieve kinderen en leiding bedankt voor jullie inzet en gezelligheid! Wij willen daarnaast twee nog niet eerder genoemde grote sponsoren bedanken die Zomerzotheid mede mogelijk hebben gemaakt. INNSO en Rotary Drachten de Wouden, ontzettend bedankt voor jullie prachtige bijdrage!


Wat is Zomerzotheid?

Een zomerzotte zeilvakantie in Friesland. Op en in het water: zeilen, kanoën, zwemmen en duiken. En op het land: spelletjes, disco, bonte avond en chillen bij een kampvuur! Je kunt het allemaal beleven tijdens Zomerzotheid. 

Wie gaan er allemaal met je mee? 

Met Zomerzotheid gaan ongeveer 40 kinderen van 10 tot 16 jaar mee. De begeleiding bestaat uit ervaren zeilinstructeurs, een creatief team en een keukenploeg. Ook gaan er natuurlijk medische begeleiders mee. In wat voor fase van je behandeling je ook zit, je kunt mee. Ook als je wat meer verzorging of begeleiding nodig hebt. 

Wat ga je allemaal doen? 

Elke dag ga je een halve dag zeilen. De meeste dagen zal je zeilen in open zeilboten met twee of drie andere kinderen en twee begeleiders. Op een van de dagen in de zeilweek zal je met grote zeilboten naar een Fries dorpje gaan. Hier kan je friet of een ijsje eten en bijvoorbeeld souvenirs kopen. Naast zeilen kan je van alles doen, bijvoorbeeld: spelletjes spelen, watergevecht houden, kanoën, zwemmen, knutselen of een t-shirts beschilderen. ‘s Avond wordt er altijd iets leuks georganiseerd! Het creatieve team verzint voor elke avond iets anders: een spel zoals bijvoorbeeld levend Stratego, neon-disco, karaoke, kampvuur, en… de beruchte bonte avond! Klinkt heftig allemaal? Als het te druk wordt, kun je altijd gewoon lekker rustig aan doen of bijvoorbeeld film kijken. 

Waar? 

Zomerzotheid speelt zich af in een grote Friese kampeerboerderij. Je gaat zeilen op allerlei meren rondom het dorpje de Veenhoop in Friesland. 

Wanneer? 

Elk jaar, ergens in juni!

Thema 

Elk jaar heeft Zomerzotheid een ander thema. Het thema voor komend jaar is nog geheim. Hieronder kan je iets lezen over thema’s die al zijn geweest.  

Donatie formulier

ZotAhoy! 2018 

Zomerzotheid was dit jaar gekaapt door piraten! Als echte zeerovers hebben we met zijn allen de Friese meren en sloten onveilig gemaakt. De wind was goed en de zon scheen veel. Gelukkig waren er genoeg zomerzotte piraten om in het kraaiennest te klimmen, andere boten te enteren en watergevechten te houden. Niet alleen op het water werd er flink ge-piraat, maar ook op het land was het raak. Zo hebben we bijvoorbeeld in een grote smokkel veldslag tussen de kinderen en de leiding mooie avonturen beleefd, er werd gestreden met het mes tussen de tanden, en aan het eind van het spel was alle leiding helemaal doorweekt. Verder hebben we als piraten leren boogschieten met echte pijl en boog, kruisbogen en andere piraten wapens. Ook in de avond lieten de piraten zich van hun beste kant zien, er werd goed gedanst op de neon-disco, de bonte avond, en zelfs op een heuse silent disco. De week vloog voorbij, en was dan ook enorm geslaagd, ÂÂÂRHH! 

ZOOmerzotheid 2015 

Zomerzotheid 2015 heeft in juni dit jaar plaatsgevonden en was weer een groot succes. Een week met prachtig weer; niet alleen omdat het zonnetje volop scheen, maar ook omdat er een heerlijk windje om te zeilen stond. We hebben prachtige tochten kunnen maken in de valken. Maar dat was nog niet alles, het Fries statenjacht en de Witte Walvis hebben ons een dagje meegenomen om te kunnen shoppen in het dorpje Grou. Met het thema van dit jaar, ZOOmerzotheid, werd de luxe accommodatie omgetoverd tot een dierentuin. De DierenPark Amersfoort kwam langs met echte kakkerlakken en olifanten poep. Ook was er een valkenier met prachtige uilen en andere roofvogels die bijna alle kinderen hebben vastgehouden. Dat het een feestje was voor iedereen bleek maar weer eens toen de voetjes van de vloer gingen tijdens de disco. Kortom, het was weer een fantastische week, even helemaal los!


Kampcommissie

Leonie van der Werf – Voorzitter

Gerben Schonebaum – Penningmeester

Marijke Miedema – Hoofd Medisch

Freek Teunissen – Hoofd Zeilen

Romy van der Berg – Hoofd Creatieve team

Eric-Jan Wissink – Hoofd Keuken

Bart Kroon – Lid