• Volgende Zomerzotheid 23 t/m 29 juni 2024!

Het laatste nieuws

Wat een feest!

Skov Zomerzotheid

25 juni om 16:38  · 

WAUW! De afgelopen week was onbeschrijflijk mooi. De kinderen hebben genoten en wat hebben wij zomerzotte momenten meegemaakt! Lieve kinderen en leiding bedankt voor jullie inzet en gezelligheid! Wij willen daarnaast twee nog niet eerder genoemde grote sponsoren bedanken die Zomerzotheid mede mogelijk hebben gemaakt. INNSO en Rotary Drachten de Wouden, ontzettend bedankt voor jullie prachtige bijdrage!


Wat is Zomerzotheid?

Een zomerzotte zeilvakantie in Friesland. Op en in het water: zeilen, kanoën, zwemmen en duiken. En op het land: spelletjes, disco, bonte avond en chillen bij een kampvuur! Je kunt het allemaal beleven tijdens Zomerzotheid. 

Wie gaan er allemaal met je mee? 

Met Zomerzotheid gaan ongeveer 40 kinderen van 10 tot 16 jaar mee. De begeleiding bestaat uit ervaren zeilinstructeurs, een creatief team en een keukenploeg. Ook gaan er natuurlijk medische begeleiders mee. In wat voor fase van je behandeling je ook zit, je kunt mee. Ook als je wat meer verzorging of begeleiding nodig hebt. 

Wat ga je allemaal doen? 

Elke dag ga je een halve dag zeilen. De meeste dagen zal je zeilen in open zeilboten met twee of drie andere kinderen en twee begeleiders. Op een van de dagen in de zeilweek zal je met grote zeilboten naar een Fries dorpje gaan. Hier kan je friet of een ijsje eten en bijvoorbeeld souvenirs kopen. Naast zeilen kan je van alles doen, bijvoorbeeld: spelletjes spelen, watergevecht houden, kanoën, zwemmen, knutselen of een t-shirts beschilderen. ‘s Avond wordt er altijd iets leuks georganiseerd! Het creatieve team verzint voor elke avond iets anders: een spel zoals bijvoorbeeld levend Stratego, neon-disco, karaoke, kampvuur, en… de beruchte bonte avond! Klinkt heftig allemaal? Als het te druk wordt, kun je altijd gewoon lekker rustig aan doen of bijvoorbeeld film kijken. 

Waar? 

Zomerzotheid speelt zich af in een grote Friese kampeerboerderij. Je gaat zeilen op allerlei meren rondom het dorpje de Veenhoop in Friesland. 

Wanneer? 

Elk jaar, ergens in juni!

Thema 

Elk jaar heeft Zomerzotheid een ander thema. Het thema voor komend jaar is nog geheim. Hieronder kan je iets lezen over thema’s die al zijn geweest.  

Kampcommissie

Leonie van der Werf – Voorzitter
Gerben Schonebaum – Penningmeester
Marijke Miedema – Hoofd Medisch
Freek Teunissen – Hoofd Zeilen
Romy van der Berg – Hoofd Creatieve team
Eric-Jan Wissink – Hoofd Keuken
Bart Kroon – Lid


Donatie formulier

Alle door ons georganiseerde activiteiten worden kosteloos aangeboden. Dit is mogelijk dankzij onze sponsoren en het feit dat de stichting voor 100% door vrijwilligers wordt gedragen. We zijn er trots op dat we samen met onze vrijwilligers en partners elke dag het verschil kunnen maken voor kinderen om gewoon weer even kind te zijn.

Steun het werk van Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) met een donatie naar keuze. Dankzij uw financiële bijdrage kunnen wij ons werk met enthousiasme voortzetten.