Het laatste nieuws

Corona update

Update 2 oktober 2020

In verband met het Corona-virus heeft de commissie van Winterkolder besloten om in januari 2021 (helaas) niet naar Flachau in Oostenrijk te gaan. De onzekerheid die het virus met zich meebrengt in Nederland maar ook in Oostenrijk heeft ons tot dit besluit doen komen.  

Echter…. Wij zijn nu achter de schermen bezig om te kijken of wij een alternatief programma kunnen opzetten in Nederland. Wij zullen ons natuurlijk houden aan de regels rondom het Corona-virus die opgesteld zijn door het Ministerie/RIVM, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde én in samenspraak met het SKOV bestuur/Prinses Máxima Centrum.  

Naar alle waarschijnlijkheid zal “Winterkolder 2.0” in maart 2021 plaatsvinden. Mits de Corona dit natuurlijk toe laat, want de gezondheid én veiligheid van onze kinderen en begeleiders staan voorop! 

Houdt de SKOV-site en Facebook Winterkolder pagina in de gaten! Zodra wij meer informatie hebben die relevant is voor jullie, delen wij dit direct! 

Een warme groet van de Winterkolder-commissie,  

Martijn Döpp, Femke van Dis, Annemarie Peek, Christel Egtberts en Carina de Pree


Wat is Winterkolder?

🎶Heeeeeeeee Win-ter-kol-der, oeh, ah, 
Hier in de snee-hee-hee-hee-hee-heeuw zijn we op ons best!!🎶 

Wie in de laatste week van januari op de pistes van Flachau (Oostenrijk) is, heeft grote kans dit liedje vaak vanuit de lift te horen. Ieder jaar gaan we een week met dertig jongeren in de leeftijd van 12-20 jaar en vijfentwintig begeleiders de bergen in. Sommige jongeren hebben door kanker een arm- of beenamputatie ondergaan, sommigen hebben een verlamming van arm en/of been, maar ook als je andere of geen restklachten hebt na kankerbehandeling kan je mee. Onze ervaren Nederlandse skileraren, waarvan een aantal zelf een beenamputatie hebben, kunnen iedereen lesgeven. Daarnaast is er altijd een medisch begeleider (arts, verpleegkundige of fysiotherapeut) bij de skigroepen op de berg. Bij het indelen van de groepen houden we rekening met of je op 1 of op 2 benen skiet en je skiniveau. Of je al een echte skipro bent of een rookie die voor het eerst op ski’s staat, dat maakt niet uit: iedereen mag mee! 

We vertrekken deze editie op zaterdag 25 januari 2020 vroeg uit Nederland, met onze eigen touringbus en vaste chauffeur. De volgende ochtend gaan we na het aanmeten van skischoenen en ski’s direct de piste op. De beginners beginnen onderaan, de gevorderden kunnen meteen de lift omhoog pakken. Tussen de afdalingen door wordt er uiteraard ook warme choco gedronken en gegeten. Voor de avonden hebben we een programma in en rond de jeugdherberg waar wij verblijven in Flachau: sleewedstrijden, marshmallows roosteren bij het kampvuur, apres-ski middag, discoavond, quizzen, spellen; we doen van alles. Natuurlijk is er ook tijd om te rusten indien nodig. De week wordt afgesloten met een heuse skiwedstrijd, waarbij alle kinderen onder luide aanmoediging van de begeleiders een parcours afleggen. Dit en alle andere activiteiten gedurende de hele week wordt vastgelegd door onze cameraman, zodat als je dan op zondag 2 februari 2019 weer thuis komt, je ook bewijs hebt van hoe goed je de berg af komt! Verder is het ook een mooie herinnering, want Winterkolder is een week om nooit te vergeten! 


Kampcommissie

Carina de Pree – voorzitter 
Christel Egberts – secretaris
Martijn Döpp – penningmeester
Annemarie Peek – hoofd medisch
Femke van Dis – hoofd skileraren