CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

blank

Wereld Kinderkanker Dag

Ieder jaar op 15 februari is het Wereld Kinderkanker Dag. Een dag waarop de wereld stil staat bij alle kinderen die kanker hebben, hebben gehad of er door kanker niet meer zijn. Als vrijwilligers van SKOV weten we wat een enorme impact kanker heeft op kinderen, hun broertjes en zusjes en natuurlijk hun ouders.

Op dit moment kunnen we gelukkig zeggen dat het grootste gedeelte van de kinderen met kanker weer geneest en daar speelt onder meer het Prinses Máxima Centrum in Utrecht natuurlijk een grote rol in. Het is hun missie om alle kinderen met kanker te genezen, met zo weinig mogelijk complicaties tijdens én na de behandeling.

Dat is natuurlijk geweldig. Maar we weten ook dat de gevolgen van het hebben gehad van kanker heel groot kunnen zijn. Zowel fysiek als mentaal. Daarom is SKOV ook zo belangrijk. Kunnen praten met lotgenootjes en leeftijdgenootjes. Samen weer leren genieten van de mooie dingen in het leven. Weer durven leven.

Vandaag staan we samen stil bij alle kinderen in de wereld die nu kanker hebben, hebben gehad of er door kanker niet meer zijn. Want vandaag is het Wereld Kinderkanker Dag. Laten we ze allemaal omarmen. Doet u met ons mee?

Facebook
LinkedIn