In 1985 las de 23 jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in America. Dit is een organisatie die kampen organiseert voor kinderen met kanker. Hij bedacht dat dit in Nederland ook mogelijk moest zijn. Als zeilinstucteur wist hij dat een week vakantie veel plezier gaf aan kinderen. Dit zeilplezier wilde hij ook doorgeven aan kinderen met kanker.

\r\n

Donkervoort had contact met mevrouw Sickinghe en hij legde haar z’n plan voor. Mevrouw Sickinghe betrok prof. dr. Voûte erbij en met z’n drieën hebben ze de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen opgericht op 12 november 1985.

\r\n

In de zomer van 1986 organiseerde hij samen met enkele zeilinstructeurs, oncologisch artsen en verpleegkundigen het eerste zeilkamp voor kinderen met kanker; Zomerzotheid was een feit.

\r\n

Doel van het kamp was kinderen een week weer kind te laten zijn. Even weg van het ziekenhuis en de zorgen. De activiteiten werden kosteloos voor de kinderen georganiseerd. Hierdoor was de drempel laag en kon ieder kind mee.

\r\n

Na 1986 werd de stichting uitgebreid met de activiteiten: Dolle Dingendag, een dag met je ouders, broers en zusjes naar een pretpark. Zuiderzeevaart, de zeil trektocht met platbodems. Ziezo Zomerzooi, het activiteitenkamp op het land. Herfstherrie, het outdoor vakantiekamp in de Ardennen en Winterkolder, het skikamp in Oostenrijk. Tot op de dag van vandaag organiseren wij nog steeds met veel plezier én kostenloos en energie deze succesvolle vakantiekampen en activiteiten.

\r\n