CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

blank

Samen stilstaan bij een overleden kind

Het is vandaag Wereldlichtjesdag. Een dag waarop overleden kinderen worden herdacht door om 19.00 uur een kaarsje aan te steken. Alle vrijwilligers van Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV) leven mee met iedereen die dit is overkomen.

Deze dag is vanzelfsprekend ook een dag waarop we stil staan bij het belang van onze stichting. Het is immers met geen pen te beschrijven wat onze kampen doen met de kinderen die meegaan. Al 38 jaar verzorgt de stichting belangeloos vijf kampen en een familiedag per jaar.

Wereldlichtjesdag
Wereldwijd komen mensen op deze dag bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Zie ook de website.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte. De vele lichtjes wereldwijd geven hopelijk steun in deze donkere dagen vlak voor kerst.

Bestuur en vrijwilligers SKOV

Facebook
LinkedIn