Samen stilstaan bij een overleden kind

10-12-2023, 15:19

Het is vandaag Wereldlichtjesdag. Een dag waarop overleden kinderen worden herdacht door om 19.00 uur een kaarsje aan te steken. Alle vrijwilligers van Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV) leven mee met iedereen die dit is overkomen.

Deze dag is vanzelfsprekend ook een dag waarop we stil staan bij het belang van onze stichting. Het is immers met geen pen te beschrijven wat onze kampen doen met de kinderen die meegaan. Al 38 jaar verzorgt de stichting belangeloos vijf kampen en een familiedag per jaar.

Wereldlichtjesdag
Wereldwijd komen mensen op deze dag bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Zie ook de website.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte. De vele lichtjes wereldwijd geven hopelijk steun in deze donkere dagen vlak voor kerst.

Bestuur en vrijwilligers SKOV


Dank aan al onze vrijwilligers!

07-12-2023, 16:59

Vandaag (07-12-23) is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Een mooiere dag om alle vrijwilligers van SKOV (Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen) te bedanken voor hun tomeloze inzet kunnen wij wij ons eigenlijk niet voorstellen.

Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen organiseert ieder jaar vijf vakantiekampen en een familiedag voor kinderen met kanker. Dat doet de stichting volledig met vrijwilligers. Niet raar dus dat we deze dag graag aangrijpen om ze allemaal enorm te bedanken voor wat ze voor de stichting (maar nog meer voor de kinderen) doen.

Ontzettend bedankt allemaal!

Bestuur SKOV


CBF Erkend Goed Doel

02-12-2023, 09:43

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) is officieel Erkend Goed Doel door het CBF. Erkende Goede Doelen laten zich ieder jaar vrijwillig toetsen door het CBF. Hierdoor geven de Erkende Goede Doelen een krachtig signaal af: wij zijn een professionele sector waar geldverstrekkers gerust aan kunnen geven. Wij zijn vanzelfsprekend blij met deze erkenning!

Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen krijgen de Erkenning. Zo kan iedereen ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen:

Het CBF houdt toezicht op de Erkende Goede Doelen in Nederland. Dat zijn er in totaal al bijna zevenhonderd. Samen vertegenwoordigen zij ongeveer 4, 7 miljard aan inkomsten. Deze Erkende Goede Doelen mogen de CBF-Erkenning voeren in hun communicatie. Daarmee laten zij zien dat zij zich vrijwillig uitgebreid laten toetsen door het CBF. Aan een CBF-Erkend Goed Doel kan je dus gerust geven.

In Nederland is het toezicht op goede doelen niet vanuit de overheid geregeld. In het kader van de zelfregulering heeft de sector het CBF aangewezen als onafhankelijke toezichthouder. De onafhankelijkheid van het CBF wordt gegarandeerd doordat de onafhankelijke Commissie Normstelling de normen vaststelt. Aan de hand van deze normen toetst het CBF de goede doelen. Bovendien wordt het CBF gefinancierd uit verschillende bronnen, waaronder een jaarlijkse subsidie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Lees meer over CBF op haar website.


Prachtige bijdrage We-support Dinner!

25-11-2023, 13:40

Twee keer per jaar wordt in Eindhoven het We-support Charity Dinner georganiseerd waarbij de gehele opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan van tevoren bepaalde goede doelen. We zijn ongelooflijk dankbaar dat we als SKOV één van de vijf benoemde doelen mogen zijn.

Tijdens de laatste editie van het Charity Dinner op vrijdag 24 november 2023 mochten we een werkelijk prachtige cheque voor een bedrag van maar liefst € 14.501,00 in ontvangst nemen. De cheque stelt ons in staat om kinderen met kanker weer één van de mooiste weken van hun leven te bezorgen. We zijn daar zeer dankbaar voor!

Over het We-support Charity Dinner
Het WE-support Charity Dinner is een avond waarin gasten kunnen genieten van geweldige gerechten van maar liefst 4 chefkoks die hun krachten en creativiteit hebben gebundeld om een sterwaardig diner neer te zetten. Een volledig verzorgd avondje uit met een verrassend diner, live entertainment en inspirerende verhalen vanuit de stichting WE-support.

En dat alles op een avond waar de opbrengst voor de volle 100% gaat naar deze goede doelen: SKOV, Bambanani, De Zonnebloem, Made Blue en i-support. Vele ondernemers zetten zich belangeloos in voor deze avond. Zij zorgden ervoor dat deze avond een enorm succes werd en een heel mooi bedrag heeft opgeleverd!

Zie ook: https://www.wesupportstichting.nl.

Nogmaals hartelijk dank voor de bijdrage!


Nieuwe website in de maak!

13-11-2023, 10:53

Het is hard nodig dat de website van onze mooie stichting vernieuwd wordt. De huidige site is verouderd en kan in deze tijd veel fraaier ontworpen worden. Momenteel wordt er daarom hard gewerkt aan een volledig nieuwe, moderne en responsive website. Bovenstaand alvast een preview van de nieuwe site!

Op de nieuwe website komt op een fraaie manier meer informatie over de kampen en de familiedag te staan. Daarnaast gaan we ons meer inzetten voor het informeren van ouders en deelnemers.

Nog even geduld aub, duurt niet lang meer!

Bestuur


Verslag van Herfstherrie 2023

26-10-2023, 08:07

Herfstherrie 2023 beloofde alweer een geweldige editie te worden met 33 kinderen, een heleboel begeleiders en natuurlijk de ondersteuning van PBN Sport & Adventure. Lees onderstaand mee wat ze ondertussen allemaal meegemaakt hebben!

Onderweg!
Zelfs op de eerste dag was het al direct raak. Afscheid nemen, de bus in en rijden maar. Wat denken jullie van een potje lasergamen, eten bij de McDonalds, paspoorten die bij de grens gescand laten worden en kennismaken met elkaar. Iedereen heeft gelijk zin in de eerste dag in de Ardennen. Wat zullen we gaan doen?

Dag 1
De eerste dag in de Ardennen is aangebroken. Wat een een geweldige dag. Een aantal van de kinderen zijn onder de grond gegaan als echte mijnwerkers. Brrrr …. nat en koud. Maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen kreeg een stoere overall aan en ook een helm met lampje op. De andere groep heeft de “woeste” rivier bevaren. Stroomversnellingen af en peddelen maar. Prachtig. En in de avond heeft iedereen een eigen kussensloop gemaakt en nagepraat over de dag. Op naar morgen!

Dag 2
De tweede dag is in de ochtend tussen de druppels door expeditie Robinson, een teamwork Challenge, gespeeld. ‘s-Middags kwam er een fijn zonnetje door en heeft de hele groep geklommen. Mèt abseilen en daarmee heeft iedereen zijn/haar angsten overwonnen! Bij thuiskomst werd genoten van een heerlijke nasi maaltijd.

Dag 3
Vandaag stond er tokkelen en mountainbiken op het programma. Ondanks het weer was het weer een geweldige dag. Zelfs de bloemen gingen bloeien. Wat een enorme bikkels hebben we mee, enorm trots op hoe deze toppers het doen deze week!

Dag 4
Uitslapen en zwemmen! Een fijne ontspannen dag in het zwembad. Begonnen met een uitslaap ochtend, daarna met de bus naar het zwembad om aldaar een patatje te eten als lunch en halverwege de middag terug naar Sportpoint om daar voor te bereiden op de feestavond. We hebben genoten!

Dag 5
Volgt nog …. 🙂


Herfstherrie 2023 van start!

22-10-2023, 11:24

22 okt 2023 – Vandaag is Herfstherrie 2023 van start gegaan. Een week in de Ardennen voor kinderen met kanker, vol met nieuwe avonturen, nieuwe vriendschappen en natuurlijk herinneringen maken voor het leven. Een mooie groep van maar liefst 33 kinderen gaan genieten van de week van hun leven.

Herfstherrie is een survivalkamp in de Ardennen. Vanzelfsprekend wordt de groep weer begeleidt door vrijwilligers van SKOV alsmede door een medisch team van artsen, verpleegkundigen en een fysiotherapeut. Er wordt gebruik gemaakt van de diensten van een gespecialiseerd bedrijf (PBN Sport & Adventure) voor het professioneel begeleiden van de activiteiten.

Dit jaar is gekozen voor een piraten thema. Dat belooft spannende avonturen en natuurlijk een prachtig slotfeest. We weten zeker dat de kinderen weer een geweldige week tegemoet gaan.

Over SKOV
De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert sinds 1985 vakantiekampen en een familiedag voor kinderen met kanker. Even geen ziekenhuis of vervelende gesprekken, maar weer even lol maken met leeftijdsgenootjes net zoals alle andere vriendjes/vriendinnetjes die niet ziek zijn: dus gewoon weer even kind zijn!

Heel veel plezier gewenst allemaal!

Vrijwilligers en bestuur SKOV


Donatie formulier

Alle door ons georganiseerde activiteiten worden kosteloos aangeboden. Dit is mogelijk dankzij onze sponsoren en het feit dat de stichting voor 100% door vrijwilligers wordt gedragen. We zijn er trots op dat we samen met onze vrijwilligers en partners elke dag het verschil kunnen maken voor kinderen om gewoon weer even kind te zijn.

Steun het werk van Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) met een donatie naar keuze. Dankzij uw financiële bijdrage kunnen wij ons werk met enthousiasme voortzetten.

Mooie donatie van BouwInfosys!

09-10-2023, 11:37

Het bedrijf bestaat dit jaar 20 jaar en dat werd gevierd met een mooi lustrumfeest in de Orangerie in Den Bosch. En hoe mooi is dat: ze hebben aan klanten gevraagd een bijdrage te doen voor SKOV in plaats van een kado of bloemen.

De actie leverde voor SKOV het prachtige bedrag van maar liefst € 4.000,00 op. Een bedrag waarmee we in staat zijn om weer veel kinderen te laten genieten van één van de activiteiten van SKOV om ze daarmee even weg te halen uit de dagelijkse praktijk van ziekenhuisbezoek, chemotherapie of bestraling. Gewoon weer even kind zijn.

Over BouwInfosys
BouwInfosys is softwarespecialist voor de bouw-, infra- en installatiebranche. Leverancier van geïntegreerde totaaloplossingen, waarmee bouw-, infra- en installatiebedrijven toewerken naar meer rendement. De ERP-software van BouwInfosys zet gebruiksgemak voorop en biedt altijd en overal het laatste inzicht. Veelzijdig, functioneel en heel efficiënt.

Bezoek de website van BouwInfosys voor meer informatie: https://www.bouwinfosys.nl.

Hartelijk dank voor deze bijdrage!


Wat een mooie Dolle Dingendag!

15-09-2023, 18:58

Op 13 september 2023 was het weer zover: Dolle Dingendag. De dag dat nog zieke of net genezen kinderen met kanker in de leeftijd van 3-12 jaar samen met hun broertjes, zusjes en ouders een prachtige dag mogen beleven in Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn.

Met hulp van maar liefst 45 (!) vrijwilligers werd het weer een geweldige dag. Al vroeg in de ochtend kwamen de oncologie verpleegkundigen, artsen, vrienden en vriendinnen aan in Apeldoorn. Ook de dames van de Ladies’ Circle waren weer aanwezig om te helpen schminken, knutselen, etc. Geweldig om zo’n enorme groep vrijwilligers te hebben die Dolle Dingendag zo’n warm hart toedragen.

Samen met ouders, broertjes en zusjes zijn er weer meer dan 1000 toegangskaarten uitgedeeld. Maar zo gaat dat zo maar niet … iedereen die binnenkomt wordt even hartelijk als liefdevol ontvangen en bovendien voorzien van VIP envelop, shirts, petjes en snoepjes.

Niet lang daarna zijn de attracties allemaal gevuld met blije gezichten van zowel kinderen als hun ouders. Kinderen worden prachtig geschminkt als prinses, leeuw of wat dan ook gevraagd werd. Er werden cupcakes versierd, er werd met water gespoten van vers fruit (gesponsord door de Lidl!) genoten maar natuurlijk ook friet gegeten.

Wat.een.dag.
Even gewoon weer kind zijn. Even geen ziekenhuis. Even gewoon genieten met papa, mama, broertjes en zusjes.

Gezinnen weer even compleet, genieten met hun broertje of zusje, lekker gek doen met papa of mama. Ze maken de waardevolste herinneringen, zien hun medische toppers in gewone kleding, maken met hun plezier als nooit te voren, spreken hun ziekenhuisvriendjes en ouders die elkaar vanuit het ziekenhuis kennen, treffen elkaar onderling. Verbinding in de buitenlucht!

Dank aan alle vrijwilligers en aan alles sponsoren om dit mogelijk te maken. Speciale dank aan Kinderpretpark Julianatoren. Zij ontvangen ons ieder jaar met veel enthousiasme en denken altijd mee om er een zo mooi mogelijk dag van te maken. Medewerkers komen er zelfs speciaal voor terug om te werken op deze dag. Zo bijzonder vinden ze dat. Top!

Dat het een mooie en waardevolle dag was, is wel duidelijk met een greep uit de vele reacties die gedeeld werden via de Facebook-pagina van Dolle Dingendag:

“Rocely haar missie was: genieten van alle attracties, maar óók met haar idolen op de foto te gaan.. beide missies zijn volbracht 😃😃

DOLLE DINGENDAG 2023, JE WAS GEWELDIG !!!!

Skov, Ladies’ Circle De Friese Wouden, team van Kinderpretpark Julianatoren, artsen en verpleegkundigen van Prinses Maxima Centrum en alle Shared Cares, én alle vrijwilligers door wie dit mogelijk is gemaakt: DANK JULLIE WEL 🙏🏼❤ TOT VOLGEND JAAR !!! 🎉🎉

“Wat was het een heerlijke dag moe maar voldaan en zo fijn om iedereen weer te zien. Alle lof voor de organisatie.”

“Een bijzondere dag: Dolle Dingendag Skov. Wat heeft Kiki genoten. En wat vond ik het fijn om onze ziekenhuisfamilie weer te zien 🧡

Tot volgend jaar!


Aftelkalender Dolle Dingendag 2023

06-09-2023, 22:39

We ontvingen van Rocely een prachtige foto van haar aftelkalender voor de Dolle Dingendag. Dank je wel, Rocely, dat we jouw aftelkalender mogen gebruiken!!

Want ja, we kunnen beginnen met aftellen!! Nog 7 nachtjes slapen en dan is het al zover. Zijn er nog meer kinderen die een aftelkalender hebben gemaakt…😃?

Wie weet trouwens hoe die meneer in het geel en mevrouw in het roze heten…😃?

Klik hier voor meer info over Dolle Dingendag!