CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

blank

Geschiedenis

 

Even terug in de tijd, even helemaal los!

In 1985 las de toen 23 jarige Kees Donkervoort over Camp Good Days in Amerika, een organisatie die kampen organiseert voor kinderen met kanker. Hij bedacht dat dit in Nederland ook mogelijk moest zijn. Hij was toen zeilinstucteur en zag dat een week vakantie veel plezier gaf aan kinderen. Dit zeilplezier wilde hij ook doorgeven aan kinderen met kanker.

Kees Donkervoort had contact met mevrouw Sickinghe en hij legde haar z’n plan voor. Mevrouw Sickinghe betrok prof. dr. Voûte erbij en met z’n drieën hebben ze de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen opgericht op 12 november 1985. In de zomer van 1986 organiseerde hij samen met enkele zeilinstructeurs, kinderoncologen en kinderverpleegkundigen het eerste zeilkamp voor kinderen met kanker: Zomerzotheid was een feit.

Het doel van het kamp was om kinderen een week weer gewoon kind te laten zijn. Even weg van het ziekenhuis en de zorgen. Het zeilmap werden toen ook al kosteloos voor de kinderen georganiseerd. Ria Bremer heeft tijdens haar programma ‘Vinger aan de pols’ aandacht besteed aan de SKOV, waar toen heel veel donaties zijn binnengekomen. Hierdoor kon de SKOV worden uitgebreid met de andere activiteiten: Dolle Dingen Dag; een dag met ouders, broers en zusjes naar een pretpark. Zuiderzeevaart; de zeil trektocht met platbodems. ZiezoZomerzooi; het activiteitenkamp op het land. Herfstherrie; het outdoor vakantiekamp in de Ardennen. Winterkolder; het skikamp in Oostenrijk. Tot op de dag van vandaag organiseren wij nog steeds met veel plezier én kosteloos deze succesvolle activiteiten.

Terugblik: Vinger aan de pols/ hoe is het nu met? 20 januari 2015: bekijk de aflevering hier.

blank