CBF Erkend Goed Doel ANBI 100% vrijwilligers

Volg ons

blank
Dolle Dingen Dag, Herfstherrie, Nieuws, Sponsoracties, Winterkolder, Ziezo Zomerzooi, Zomerzotheid, Zuiderzeevaart

CBF Erkend Goed Doel

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) is officieel Erkend Goed Doel door het CBF. Erkende Goede Doelen laten zich ieder jaar vrijwillig toetsen door het CBF. Hierdoor geven de Erkende Goede Doelen een krachtig signaal af: wij zijn een professionele sector waar geldverstrekkers gerust aan kunnen geven. Wij zijn vanzelfsprekend blij met deze erkenning!

Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen krijgen de Erkenning. Zo kan iedereen ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen:

  • bijdragen aan een betere wereld
  • zorgvuldig omgaan met elke euro
  • verantwoording afleggen
  • zich onafhankelijk laten controleren

Het CBF houdt toezicht op de Erkende Goede Doelen in Nederland. Dat zijn er in totaal al bijna zevenhonderd. Samen vertegenwoordigen zij ongeveer 4, 7 miljard aan inkomsten. Deze Erkende Goede Doelen mogen de CBF-Erkenning voeren in hun communicatie. Daarmee laten zij zien dat zij zich vrijwillig uitgebreid laten toetsen door het CBF. Aan een CBF-Erkend Goed Doel kan je dus gerust geven.

In Nederland is het toezicht op goede doelen niet vanuit de overheid geregeld. In het kader van de zelfregulering heeft de sector het CBF aangewezen als onafhankelijke toezichthouder. De onafhankelijkheid van het CBF wordt gegarandeerd doordat de onafhankelijke Commissie Normstelling de normen vaststelt. Aan de hand van deze normen toetst het CBF de goede doelen. Bovendien wordt het CBF gefinancierd uit verschillende bronnen, waaronder een jaarlijkse subsidie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Lees meer over CBF op haar website.