Zuiderzeevaart (15-20 jaar)

Even flink uitwaaien, even helemaal los!

Zeilen met stoere platbodems op het IJsselmeer en een stukje in Friesland. Rolstoel, krukken of een prothese: iedereen kan mee!

Tijdens de Zuiderzeevaart zeil je een week lang mee op een van de acht platbodemjachten van de Zuiderzeevaart-vloot. Deze traditionele zeilschepen worden bevaren door hun schipper/eigenaar en een bemanning waar jij misschien ook deel van uitmaakt!

Foto website 8593

Meer zien of lezen? Bekijk de video's, foto's en verhalen.

Wie gaan er allemaal met je mee?

Zuiderzeevaart is voor ongeveer 25 á 30 jongeren tussen de 15 en 20 jaar. Zin om aan boord te gaan? Als je behandelend arts het goed vindt kun je aanmonsteren. Een rolstoel, krukken of een prothese zijn geen probleem. En op elke platbodem is een arts of verpleegkundige aanwezig.

DSC01689DSC01922

Wat ga je allemaal doen?

Lekker ontspannen, genieten van het leven aan boord van een platbodem. Vrienden maken met leeftijdsgenoten. Je mag actief meehelpen aan boord, maar het hoeft niet. Wil je gewoon lekker een boek lezen, muziek luisteren of in de zon liggen? Het kan allemaal! En natuurlijk zijn er ook nog allerlei leuke activiteitenzoals lekker schuren met de reddingsboot, we gaan een avond bowlen, we liggen een dag in het Zuiderzee museum, een vette barbecue met aansluitend karaoke en als afsluiting een bonte avond met disco.

745136

Waar dan?

We komen tijdens deze week in diverse havenplaatsjes gelegen aan het IJsselmeer. We starten in Muiden en varen vervolgens naar Marken, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren, Gaastmeer en eindigen weer in Stavoren.

En Wanneer?

Zuiderzeevaart valt vrijwel elk jaar in de eerste week van juli . De meeste kans op lekker weer! In de activiteiten agenda vind je de laatste data.

Iets anders?

Ben je 12 jaar of ouder en wil je leren abseilen, mountainbiken en raften? Dan is Herfstherrie iets voor jou. Heb je een arm- of beenamputatie en wil je leren skiën? Dan is Winterkolder echt iets voor jou.