Zomerzotheid (10-16 jaar)

Even het water op, even helemaal los!

Een zomerzotte zeilvakantie in Friesland. Op en in het water: zeilen, kanoën, zwemmen en duiken. En op het land: spelletjes, disco en bonte avond of brood bakken op een kampvuur! Je kunt het allemaal beleven tijdens Zomerzotheid.

zzh2014-17zzh2014-62

Meer zien of lezen? Bekijk de video'sfoto's en verhalen.

Wie gaan er allemaal met je mee?

Met Zomerzotheid gaan ongeveer 40 kinderen van 10 tot 16 jaar mee. De begeleiding bestaat uit ervaren zeilinstructeurs, een creatief team en een keukenploeg. En er gaan natuurlijk ook medische begeleiders mee. In wat voor fase van je behandeling je ook zit, je kunt mee. Ook als je  wat meer verzorging of begeleiding nodig hebt.

zzh2014-130zzh2014-293

Wat ga je allemaal doen?

Elke dag ga je zeilen. Steeds een halve dag, in open zeilboten. Samen met drie andere kinderen, een medisch begeleider en de instructeur. Verder kun je van alles doen, bijvoorbeeld: je eigen boot bouwen, kanoën, zwemmen, of t-shirts beschilderen. ‘s Avonds is het gekkenhuis! Het creatieve team verzint voor elke avond iets anders: superzotte spelletjes, disco, karaoke, kampvuur, watergevechten, met de bus naar een golfslagbad. En... de beruchte bonte avond! Klinkt heftig allemaal? Als het te druk wordt,  kun je altijd gewoon lekker rustig aan doen.

18P628269216 IMG 0850

Waar?

Zomerzotheid speelt zich af  in een grote Friese kampeerboerderij. Je gaat zeilen op allerlei meren rondom het dorpje de Veenhoop in Friesland.

zzh2014-167zzh2014-431

Wanneer?

Elk jaar, ergens in juni! In de activiteiten agenda vind je de laatste data.

Iets anders?

Ben je 12 jaar of jonger en vind je landkamp leuk? Kijk dan ook eens bij Ziezo Zomerzooi. Ben je 12 jaar of ouder en wil je leren abseilen, mountainbiken en raften? Dan is Herfstherrie iets voor jou. Wil je wel eens zeilen op grote boten en ben je 14 jaar of ouder? Kijk dan ook eens bij Zuiderzeevaart. Heb je een arm- of beenamputatie en wil je leren skiën? Dan is Winterkolder echt iets voor jou.