Winterkolder (12-20 jaar)

Even naar de sneeuw, even helemaal los!

Sneeuw, zon, bergen en heel veel plezier. Arm- of beenamputatie is geen bezwaar, iedereen mag op de lange latten in het Salzburgerland!

23 Winterkolder 2013 woedo 42108c P1010779

Meer zien of lezen? Bekijk de video'sfoto's en verhalen.

Wie gaan er mee naar de Schnee?

Winterkolder is voor zo’n dertig  jongeren van 12 tot 20, die door kanker een arm- of een beenamputatie hebben ondergaan. Maar ook voor jongeren die door de kanker(behandeling) een verlamming hebben van een arm en/of been. Daarnaast gaan er elk jaar een paar jongeren mee die geen arm of beenproblemen hebben, maar wel de kankerbehandeling net hebben afgerond. Vooraf skigymnastiek is geen overbodige luxe! De begeleiding bestaat uit skileraren die meestal kampen met eenzelfde handicap. Verder zijn er ook goed skiënde artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. 

Wat gaan we doen?

Natuurlijk komt het leren skiën op de eerste plaats, er worden lesgroepen gevormd naar skitype (op 1-been of 2-benen) en naar skiniveau. Ook 's avonds is er een programma, met bijvoorbeeld een sledewedstrijd, een quiz of spelletjes. Zaterdags sluiten we de week af met een skiwedstrijd. 

13 Winterkolder 2013 zomadi 36308a P1010748

Waar gaan we naar toe?

We vertrekken op zaterdag ochtend met onze eigen bus naar Oostenrijk, naar het dorp Flachau in het Salzburgerland. Daar zitten we in een jeugdhotel, met slaapzalen voor circa 4 à 5 personen. 

Wanneer gaan we?

Meestal in de laatste week van januari. Het kamp duurt 10 dagen. Vooraf wordt in het najaar een kennismakings- en ski-jassen-pas-dag georganiseerd. In de activiteiten agenda vind je de laatste data.

14 Winterkolder 2013 woedo 00416 Winterkolder 2013 woedo 098

Iets anders?

Ben je 12 jaar of ouder en wil je leren abseilen, mountainbiken en raften? Dan is Herfstherrie iets voor jou. Wil je wel eens zeilen op grote boten en ben je 14 jaar of ouder? Kijk dan ook eens bij Zuiderzeevaart